2018 Yılının En İyi Bilim Kurgu Filmleri

2018 Yılının En İyi Bilim Kurgu Filmleri

2018 yılında vizyona girmiş olan ve en çok beğenilen bilim kurgu filmlerini sizler için derledik. Bu listede oldukça popüler olan ve az bilinen bilim kurgu filmlerine yer vereceğiz.

Avengers: Infinity War (Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı)

Avengers: Infinity War (Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı)
Avengers: Infinity War (Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı)

Marvel’ın ünlü Avengers serisinin belki de en iyi filmi ile karşı karşıyayız. Bugüne kadar Marvel filmleri konusunda yapılan en büyük eleştirilerden bir tanesi kötü karakterlerin zayıf olduğu yönündeydi. Ancak serinin bu filminde karşımızda gerçek anlamda güçlü bir kötü karakter var. Thanos isimli karakter Sonsuzluk Taşları’nı ele geçirmeye çalışarak evrenin yarısını yok etmeyi amaçlamaktadır. Gerek görsel efektleri gerekse aksiyon sahneleri ile izlenmesi gereken en iyi bilim kurgu filmlerinden bir tanesi olarak değerlendirebiliriz.

Imdb Puanı: 8.5

Ready Player One (Başlat: Ready Playet One)

Ready Player One (Başlat: Ready Playet One)
Ready Player One (Başlat: Ready Playet One)

Dünyaca ünlü yönetmen Steven Spielberg’ün bilim kurgu ve aksiyon türündeki filminin başrollerinde Olivia Cooke ve Tye Sheridan gibi oyuncular yer alıyor. Yakın gelecekte geçen filmde sanal gerçekliğin fazlasıyla yaygın hale geldiği bir dünyadayız. Wade isimli bir genç yaşadığı gerçeklikten uzaklaşmak için gününün büyük çoğunluğunu The Oasis isimli bir sanal gerçeklik oyunuyla geçiriyor. Oyunda saklanmış olan anahtarı bulan kişi oyunun yapımcısının tüm servetine sahip oluyor. Fakat anahtarın peşinde olan tek kişi Wade değil. izleyicisinin beğenisine sunulan bilim kurgu filmi Ready Player One’ı ailece keyifle izleyebileceğiniz bir film olarak önerebiliriz.

Imdb Puanı: 7.6

Annihilation (Yok Oluş)

Annihilation (Yok Oluş)
Annihilation (Yok Oluş)

Netflix platformunda da yayınlanan filmin başrolünde Leon, Siyah Kuğu ve V for Vendetta gibi filmlerden tanıdığımız Natalie Portman yer alıyor. Ünlü aktrise filmde Tessa Thompson ve Oscar Isaac gibi ünlü oyuncular da eşlik ediyor. Psikolojik gerilimin de hâkim olduğu filmde gizemli bir karantina ekibinin araştırmaya gittiği Area X bölgesinde başlarına gelenlere şahit olacağız.

Imdb Puanı: 6.9

A Quiet Place (Sessiz Bir Yer)

A Quiet Place (Sessiz Bir Yer)
A Quiet Place (Sessiz Bir Yer)

2018 yılının en iyi bilim kurgu ve gerilim filmlerinden bir tanesi diyebiliriz. Başrollerinde Emily Blunt ve John Krasinski gibi ünlü oyuncuların yer aldığı filmde dünya gizemli yaratıkların istilası altındadır. Bu gizemli yaratıklar sesin olduğu yerde direk olarak belirmekte ve oradaki canlıları öldürmektedir. Bu nedenle de dünyadaki insanların son derece sessiz bir şekilde yaşaması gerekmektedir. Sessiz Bir Yer filminde canavarlarla dolu bir dünyada çocuk sahibi olan bir ailenin yaşadıklarına tanıklık edeceğiz. Senaryonun oldukça özgün olduğunu söyleyebiliriz. Ancak konunun işlenişi çok daha iyi olmasını beklerdik. Buna rağmen filmi, kendini sonuna kadar izleten başarılı bir yapım olarak değerlendirebiliriz.

Imdb Puanı: 7.6

Upgrade

Upgrade
Upgrade

Bu yıl vizyona girmiş olan bilim kurgu filmleri arasında en iyilerinden bir tanesi diyebileceğimiz filmin başrolünde ünlü aktör Logan Marshall-Green yer alıyor. Filmde Trace karısı ile birlikte korkunç bir saldırıya maruz kalır. Meydana gelen bu saldırının ardından Trace felç olur ve artık yürüyemez hale gelir. Bu olayın ardından Trace’a illegal yollar ile bir yapay zeka implantı yerleştirilir. O saatten sonra Trace için hayat bambaşka bir yere doğru gitmeye başlayacaktır. Finali ile seyirciye ters köşe yaptırmayı başaran Upgrade yapay zeka konulu aksiyon filmlerini sevenler için oldukça iyi bir film.

Imdb Puanı: 7.6

Extinction

Extinction
Extinction

Michael Pena ve Lizzy Caplan’ın başrollerini paylaştığı filmde Peter sürekli olarak hayallerinde uzaylıların dünyayı istila ettiğini görmektedir. Devamlı bir şekilde bu rüyaları görmekten sıkılan Peter’ın bu hayalleri bir süre sonra gerçeğe dönüşür. O sırada ise bir şekilde ailesini kurtarmanın yollarını aramalıdır. Her ne kadar klasik konulu olarak düşünebileceğimiz bilim kurgu filmlerinden bir tanesi olsa da izleyicisinde merak uyandıran ve sonuna kadar izlenmeyi hak eden bir yapım. İzleyicisine yalnızca çok büyük beklentilere girmemelerini önerebiliriz.

Imdb Puanı: 5.8

The Darkest Minds (Karanlık Zihinler)

 Minds (Karanlık Zihinler)
Minds (Karanlık Zihinler)

Alexandra Bracken’ın dünyaca ünlü romanından esinlenerek sinemaya aktarılan filmin başrollerinde son dönemin parlayan yıldızlarından Amandla Stenberg ve Harris Dickinson gibi oyuncular yer almakta. Dünya üzerinde yeni doğan çocuklarda bir süre sonra bazı doğaüstü güçler görülmeye başlanır. Bunun ardından hükümet görevlileri bu çocukları toplayarak belli kamplara götürür ve onları sahip oldukları güce göre kategorilere ayırırlar. Filmde Ruby, Turuncu yani en güçlü renge sahip olmasına rağmen kendini bir şekilde gizler ve başka kategoride olduğuna yetkililere inandırır. Çünkü Turuncu kategorisinde olanlar gizemli güçlere sahip olduklarından dolayı direk olarak öldürülmektedirler. Ailecek izlenebilecek ve oldukça keyif alarak izleyeceğiniz bir bilim kurgu filmi. Filmin finaline bakarak devamının geleceğini de söyleyebiliriz.

Imdb Puanı: 5.6

Salyut-7

Salyut-7
Salyut-7

Rusya yapımı olan filmde 1985 yılında yaşanılan bir olaydan esinlenilmiştir. Vladimir Dzhanibekov ve Viktor Sayinkh isimli iki kozmonotun Dünya’nın yörüngesinde büyük hızda hareket eden bir uyduya kenetlenme çaba konu ediliyor. Daha önce insanoğlunun tarihinde yapılmamış bir göreve giden iki kozmonotun başarı oranı fazlası ile düşüktür. Görsel efektlerinin fazlası ile kalite olduğu yapım oldukça başarılı bir şekilde beyazperdeye aktarılmış. Oldukça yüksek bir bütçeye çekilen filmi uzay konulu yapımları sevenlerin kesinlikle kaçırmaması gerekiyor.

Imdb Puanı: 7.2

Black Panther

Black Panther
Black Panther

2018 yılında vizyona giren Marvel filmlerinden bir tanesi olan filmde babasının ölümünün ardından Wakanda’da tahta geçen prensin Black Panther kostümünü giyerek yaptığı kahramanlıklara tanıklık edeceğiz. Wakanda halkı teknolojik olarak dünyadan çok daha ileride olan bir ülkedir. Aksiyon ve bilim kurgu türünde film arayanlar için Black Panther birebir. Bunlar ile birlikte film 1970 yılından itibaren sinemanın yasaklanmış olduğu Suudi Arabistan’da 38 yılın ardından vizyona giren ilk film olmuştur.

Imdb Puanı: 7.4

Solo: A Star Wars (Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi)

Solo: A Star Wars (Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi)
Solo: A Star Wars (Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi)

Kült bilim kurgu serisi Star Wars film evreninde geçen bir hikayeye tanıklık edeceğiz. Filmde Emilia Clarke, Woody Harelson ve Alden Ehrenreich gibi ünlü oyuncular yer almakta. Star Wars’un sevilen ve önemli karakterlerinden bir tanesi olan Han Solo’nun gençlik yıllarındaki macerasına tanıklık edeceğiz. Lando ve Qi filmde Han Solo’ya bu macerasında eşlik edecek. Star Wars hayranlarının kesinlikle kaçırmaması gereken bir yapım.

Imdb Puanı: 7.0

The Meg (Meg: Derinlerdeki Dehşet)

The Meg (Meg: Derinlerdeki Dehşet)
The Meg (Meg: Derinlerdeki Dehşet)

Pasifik Okyanusu’nun en derin noktalarından birinde mahsur kalan ekibi kurtarması amacı ile Jonas Taylor göreve atanır. Binlerce yıllar önce soyunun tükenmiş olduğu düşünülen 23 metre boyundaki Megadolon burada insanlara gerilim dolu anlar yaşatacaktır. Gerilim türündeki filmleri sevenlerin tercih etmesi gereken yapımlardan bir tanesi. Filmi izlerken ciddi bir şekilde gerilimi yaşıyorsunuz. Bunda ise yönetmenin çok büyük bir etkisi var.

Imdb Puanı: 5.8

The Incredibles 2 (İnanılmaz Aile 2)

The Incredibles 2 (İnanılmaz Aile 2)
The Incredibles 2 (İnanılmaz Aile 2)

Her aile bireyinin farklı güçlere sahip olduğu ünlü animasyon filmi ile macera yeniden devam ediyor. Ailecek çocuklarınız ile birlikte oldukça eğlenceli vakit geçirebileceğiniz bir animasyon filmi. Ailemizin bu macerasında dünyada artık süper kahramanlara yer yoktur. Süper kahramanlık yasal olmadığı için ailemiz normal rutin yaşamına geri dönmüştür. Bu dönemde ise ailemizin yeni bir çocuğu olmuştur ve onun süper güçleri diğerlerinden fazlası ile farklıdır.

Imdb Puanı: 7.9

The First Purge (İlk Arınma Gecesi)

The First Purge (İlk Arınma Gecesi)
The First Purge (İlk Arınma Gecesi)

Ünlü film serisine ait hikâyenin ilk gecesine tanıklık edeceğiz. Bir gece boyunca tüm suçların yasal olduğu bir sosyal deney yapılacaktır. Bunun yasadan geçip geçmemesi konusunda bir bölge seçilerek orada bu deney yapılmaya karar verilir. Burada yapılacak olan deneye katılımın fazla olması durumunda her sene bir kere 12 saatliğine tüm suçlar yasal hale getirilecektir. Her ne kadar serinin diğer filmlerine göre kötü kalsa da yine de izleyicinin ilgisini çekebiliyor. Diğer Purge filmlerini beğendiyseniz bu filme de göz atabilirsiniz. .

Imdb Puanı: 5.1

Pasific Rim: Uprising

Pasific Rim: Uprising
Pasific Rim: Uprising

Kamera karşısında John Boyega’nın yer aldığı film, Stacker Pentecost’un oğlu Jake’in başından geçen maceraları konu edinmektedir. Senaryoya göre Jake suçluların dünyasında kendi benliğini unutan bir karakter olurken, üvey kız kardeşi Mako Jake’in aradığı şansı ona sunmaktadır. Kaiju saldırıları karşısında lider konumda olan ana karakterin hayatı tümüyle değişmektedir. Guillermo Del Toro’nun yapımcısı olduğu bu bilim kurgu filmi birçok büyük ölçekli beklentileri karşılayamasa da izleyicisinde heyecan uyandırmaktadır. Dolayısıyla serinin diğer filmlerini sevenler için önerebiliriz.

Imdb Puanı: 5.6

The New Mutants

The New Mutants
The New Mutants

X-Men dünyasına yeni bir heyecan kazandırması beklenen 2018 yapımı film 5 genç mutantın hikâyesini içermektedir. Bilim insanları tarafından gözlem altında tutuldukları tesiste gücünü zorlayarak kurtulmaya çalışan mutantların mücadelesi izleyicinin beğenisine sunulmaktadır. Filmin senaryosu pek çok başarılı yapıma imza atan Michael H. Weber ve Scott Neustadter tarafından kaleme alınmıştır. Bilim kurgu tutkunlarının izleyebileceği bu ilginç filmin kadrosunda Maise Williams yer almaktadır.

Imdb Puanı: 5.3

Jurassic World: Fallen Kingdom

Jurassic World: Fallen Kingdom
Jurassic World: Fallen Kingdom

2018’in en iyi yapımlarından biri olarak değerlendirebileceğimiz bu film Chriss Pratt’ın kariyerinde zirveye ulaştığı Jurassic World serisinin devam filmidir. Bu macera dolu bu bilim kurgu filminde Owen ve Claire sürükleyici bir maceraya atılmaktadır. Yönetmen koltuğunda JA Boyana’nın oturduğu Fallen Kingdom serisi, Boyana’nın kariyerinde de önemli bir dönüm noktası olarak değerlendirilmektedir. Bilim kurgu evreninin farklı bir boyutuna geçiş yapmak isteyenler için önerebileceğimiz bu film, izleyicisinden olumlu geri dönüşler toplamayı başardı.

Imdb Puanı: 6.2

Bir yorum yazmaya başla
Yorum
İsim
Mail adresiniz