Etkinlik Hakkında

Dikkat! Bu etkinliğin tarihi geçti!

Samsun Devlet Opera ve Balesi, yeni yılın ve 2016 – 2017 sanat sezonu opera repertuvarının çeşitli prömiyerleri ile perdelerini açmaya hazırlanıyor

13 Ocak Cuma akşamı gerçekleşecek prömiyer gecesi seyirciler opera izleyecek. Romantik İtalyan opera repertuvarının konuşmalı operalarının örneklerinden biri olan Donizetti’nin 1 perdelik Rita operası ve Georges Bizet’in yine 1 perdelik Mucize Doktor komik operası Şahan Gürkan’ın çağdaş rejisiyle sahnelenmekte…

  • Orkestra Şefi: Aytuğ Ülgen /Mikhail Iskrov
  • Dekor Tasarım: Gülden Sayıl
  • Kostüm Tasarım: Gülnur Çağlayan
  • Koreografi: Arzu Kaya
  • Işık tasarım: Oğuz Murat Yılmaz

Mucize Doktor komik operası Lauretta ve Silvio adlı aşıkların, Lauretta’nın babası Podestat’nın kızını zengin biriyle evlendirme isteğine eğlenceli bir oyunla karşılık vermesini anlatıyor.

Lauretta: Sezen Alanbay, Eda Bingöl Gürkan

Lauretta’nın Üvey Annesi: Veronique Didem Çelik, Leyla Ceren Koç

Silvio: Metin Bayram, Dinçer Gökçe

Podestat: Murat Göçken, Enver Töre

Rita operasında ise, şiddet uygulayan kocası Gasparo’nun bir deniz kazasında öldüğünü öğrenince yeni bir hayata başlayan ve bir spor salonu açarak hayatının dizginlerini elinde tutmaya çalışan Rita’nın hikâyesi anlatılıyor.

Rita: Sezgi Elhüseyni, Zerrin Karslı, Sermin Dikmen Töre

Peppe: Gürkan Sezgin

Gasparo: Murat Göçken, Enver Töre

“Mucize Doktor” ve “Rita” temsil tarihleri

13 Ocak Cuma

14 Ocak Cumartesi

Saat: 20.00

Biletler Biletiva internet sitesinden ve gişeden alınabilir. Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesi her gün saat 10.00 – 18.00 arası, temsil günlerinde ise temsil başlama saatine kadar açıktır.