Etkinlik Hakkında

Dikkat! Bu etkinliğin tarihi geçti!

Serenay Oğuz ile Hareket Atölyesi, ‘Beden ve Diğer Şeyler’ 16-17 Şubat tarihleri arasında Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezinde gerçekleşiyor. Atölyede beden ve ilişkide olduğu diğer şeyler irdelenerek hareket araştırması yapılacakAtölye İçeriğine genel bakış

HAREKET ATÖLYESİ

BEDEN VE DİĞER ŞEYLERAtölye, bedenimizde var olan alışkanlıkların dışına çıkıp, bildiğimiz yollar ve yöntemlerin baskısından kurtulup özgürleşmeye giden süreci başlatmayı hedefler. Bir yandan duygu, düşünce, metin, beden, mekân ve nesnelerin sunduğu alanı farketmeyi gözetirken öte yandan bu alanların sınırlarını ne kadar genişletebileceğimizi sorgular. Farklı disiplinlerle çalışma becerilerini geliştirmeyi hedefleyen hareket araştırmalarına ve performans tasarımına yoğunlaşır. Doğaçlama pratkileri, viewpoints teknikleri, kompozisyon geliştirme yöntemlerini kullanarak performans tasarımı gerçekleştirmeye yönelik çalışmalara doğru adım adım ilerler.

Yapacağı Gösteri İçeriği

Fill in the Blanks / Boşlukları Doldur (Solo) 2017Performans bedenin içinde bulunduğu mekanla şekillenir, boşlukları yeniden anlamlandırır. Bedenin mekandaki varlığı ve yokluğu arasındaki ilişkileri, izleri araştırır. Boşluğun izleri, izlerin boşluğu, boşlukta asılı kalmak, boşlukla şekillenmek, boşluğu şekillendirmek… Ya da sadece basit bir dans performansı. İçimizdeki boşluğa, içinde olduğumuz boşluğa…Konsept, Koreografi, Performans: Serenay Oğuz Video Tasarımı: Filiz İzem Yaşın Süre: 30′Özellikle Bedensel Tiyatro İle İlgilenenler İçin İki Gün 8 saat Atölye, 1 Solo Performans Gösteri Ücret : 100 TL, Kontenjan Sınırlı.İletişim ve Bilgi: 0532 694 94 84Serenay Oğuz kimdir?1987 yılında İstanbul’da doğdu. 2014 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü Çağdaş Dans Ana Sanat Dalından mezun oldu. 20142016 yılları arasında Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama Yüksek Lisans programında Zeynep Günsür Yüceil’in yürüttüğü Beden Dramaturjisi ve Aksiyon Tasarımı derslerine misafir öğrenci olarak katılıp tiyatro, hareket ve dans ilişkisi üzerine yoğunlaştı.Yoshiko Chuma, Tijen Lawton, Matej Matejka, Aakash Odedra, Kathryn Hamilton, Leyla Postalcıoğlu gibi isimler başta olmak üzere bir çok çağdaş performans sanatçısıyla doğaçlama pratikleri üzerine çalıştı.2010 yılından beri çocuk ve yetişkin gruplarına çağdaş dans eğitmenliği yapıyor, bağımsız projelerini sahneliyor ve atölyelerini yürütüyor. 2016 yılından beri İzmir’de yaşayan Serenay Oğuz, Ege Sanat Atölyesi’nde çağdaş dans dersleri ve performans tasarımı üzerine yoğunlaştığı çalışmalarının yanı sıra Açık Stüdyo ve Sanatta Görünürlük Festivali İzmir oluşumlarının yaratıcı üyesi olarak projelere devam ediyor.